Tanulási típus teszt

2012. november 19., hétfő

Decemberi vásárlátogatások

 Használjátok ki az év utolsó hónapját, ha eddig még nem eleget, vagy egyáltalán nem lazítottatok az idén!! :)

Mi három opciót is kínálunk Nektek az idei december felejthetetlenné tételéhez! Nézzétek meg őket!

1 napos bécsi vásárlátogatás busszal: 8.499 Ft
Indulás: dec. 9. (vasárnap) 7:00, Népliget
Érkezés: dec. 9. (vasárnap) 19:10, Népliget
A Bécsben eltöltött időtartam kb. 5 óra. Az árban a kíséret, kiskorúak esetében a felügyelet és a nyelvi segítségnyújtás is benne foglaltatik. 
14 év alattiak esetében szülői engedélyt kell kitölteni a buszra való felszállást megelőzően.


2 napos bécsi vásárlátogatás és városnézés vonattal: 15.990 Ft-tól*
Indulás: dec. 15. (szombat) 9:10, Keleti pályaudvar 
Érkezés: dec.16. (vasárnap) 20:49, Keleti pu.
Szállás: Bécs, Ottakring; 1 éjszaka

A városnézés során megtekintjük: Belveder,  Karls Platz,  Ring,  Operaház, Parlament, Fogadalmi templom,  Hundertwasser ház, Prater, Uno City - Ensz város, Schönbrunn és a Csokigyár. Étel-italt (ideálisan 1 reggeli, 2 ebéd és 1 vacsorát részben vagy teljesen fedező mennyiség) és törölközőt hozni erősen javasolt! Az árban benne foglaltatik a bécsi tömegközlekedés, az idegenvezetés és nyelvi segítségnyújtási szolgáltatás is.
* 14 év felettiek esetében az ár 17.990 Ft.


3 napos adventi vásározás és városnézés Berlinben REPÜLŐVEL: 33.333 Ft
Indulás: december 14. (pénteken) 14:30-kor a Köki (M3) metró megállótól
Érkezés:  december 16. (vasárnap) 17:25-kor Liszt Ferenc Reptér 2. terminál
Szállás: Berlin, Charlottenburg; 2 éjszaka reggelivel és meleg vacsorával

A részvételhez dec.16-án, pénteken kb. 13:30-tól szabadidővel kell rendelkezni, érvényes személyigazolvánnyal vagy útlevéllel a repülő útra való tekintettel.  A repülő 18h-kor érkezik meg Berlinbe. A városnézés során megtekintjük: Brandenburgi Kapu, Under den Linden, Siegessäule, Charlottenburgi Kastély, Madame Tussauds, Múzeumsziget, Alexanderplatz, Potsdamer Platz, Berlini Fal, Olympiastadion stb. Az árban benne foglaltatik két napos félpanziós ellátás valamint a berlini tömegközlekedés, az idegenvezetés és a nyelvi segítségnyújtás is. A visszaút napján (vasárnap) 13h-tól megkezdődik a hazautazás.

Nálunk nincsenek egyéb rejtett költségek, nincs 3 órás „szabad program” az idegen, hideg városban, mely alatt nincs segítség, se idegenvezetés….

Azonban a minket választóknak vannak:
  • kedvezmények,
  • rugalmasság,
  • családias hangulat,
  • nyelvgyakorlási lehetőség (angol, német).              

Amennyiben testvérek vagy egy háztartásban élők jelentkeznek, a végösszegből 10% kedvezmény jár. 

Akik már utaztak/ tanultak velem korábban, 5% kedvezményt kapnak!

Minden magatokkal hozott újabb jelentkező után újabb 5% kedvezményt kaptok! 
Azaz, ha például Te már voltál a táboromban, ezúttal pedig a pároddal/tesóddal jönnél Berlinbe és két barátotok is Veletek tart, akkor Ti csak 52.795 Ft-ért, míg újonc barátaid pedig 60.000 Ft-ért tarthat velünk Berlinbe repülővel.

Jelentkezni 2012. november 30-ig telefonon vagy e-mailben lehet (lifessence4u@gmail.com).

Köszönjük szépen a szavazataitokat!
Kellemes decembert & karácsonyi készülődést kívánunk Mindenkinek!! :)







2012. november 5., hétfő

Karácsonyi vásár

<<<<< Karácsonyi vásár- szavazz ma!

Az ajándék nem csak a megajándékozottnak, hanem Neked is örök emlék marad! ;-)

Mivel közeleg a minden évben várva várt Karácsony, úgy gondoltam, Titeket is érdekelhet egy rövidebb (egy-/ kétnapos), ám annál tanulságosabb utazás egy-egy külföldi karácsonyi vásárba: Bécsbe vagy Berlinbe.
A Vörösmarty téri Karácsonyi Vásár idén is megrendezésre kerül (nov.16-dec-31.), ahol ötletes meglepetéseket vásárolhatunk szeretteinknek, azonban mindez szintén összeköthető a nyelvgyakorlással valódi nyelvi környezetben!
Érdeklődj, alkudozz és vásárolj német vagy angol nyelven! Ráadásul a nézelődésből, vásárlásból ezúttal másképp profitálhatsz: nem csak szép meglepetéseket szerezhetsz, hanem tudást & tapasztalatot, sőt új barátokat is a többi kalandvágyó közül.


A szomszédos Ausztria fővárosában több helyszínen is tartanak karácsonyi vásárokat. A legnépszerűbb azonban a Wiener Christkindlmarkt. Idén nov.23-dec.23. között kerül megrendezésre és minden nap 10-21h között várják a látogatókat. A Városháza előtti téren díszkivilágításban pompáznak a fák, a sült gesztenye és a forralt bor illata pedig az egész környéket betölti. Az ünnepi hangulatot fokozván adventi zenék is felcsendülnek, illetve megjelenik a Jézuska és adventi jászol motívuma is. A Christkindlmarkton minden beszerezhető, amit csak karácsonyi ajándéknak szánhat az ember: (kézzel készített) édességek, díszek, játékok, ruhák, parfümök, akár bőr és sportfelszerelések is. Ha pedig a hosszas nézelődésben átfáznánk, forralt borral, punccsal vagy forró kávéval, csokival melegíthetjük fel magunkat. 

Habár Berlin messzebb található, mégis megéri ellátogatni az ottani karácsonyi vásárra, ahol körülbelül átlagosan négymillió német és külföldi fordul meg az ünnepi időszakban. Ugyanúgy, mint Bécsben, a várost járva több ponton is találhatunk karácsonyi vásárokat, közülük a leghíresebb: a Lucia Weihnachtsmarkt, mely idén nov.26-dec.23. naponta 13-22h között kerül megrendezésre. Nap mint nap különféle kulturális programokkal várják a látogatókat, az eddigi években a Mikulás napi látogatásával, a tűzi játékkal és különböző színdarabok részleteivel örvendeztették meg a közönséget. Tehát a festői környezetben található vásár nem csak nézelődésre, hanem találkozókra és szórakozásra is alkalmas kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A késztermékektől (pl. különleges gyertyák, szappanok, fafigurák, hegyikristály-ékszerek, tükrök, kerámiák stb.) a kézműves műhelyekig lehetőségünk nyílik ajándékot beszerezni és készíteni. 

Szavazzatok nov.20-ig a bal felső sarokban és kellő számú érdeklődő esetében december első és/vagy második hétvégéjére megszervezem a kirándulást! Amennyiben megszavazzátok, hogy megtartsuk, nov.26-tól meghirdetem a részleteket a blogon.


Kérlek, segítsetek kialakítani a Számotokra legjobb feltételeket az utazáshoz, tanuláshoz, gyakorláshoz és szavazzatok, ha szívesen elmennétek idén vagy jövőre egy szervezett téli kalandra a Sava-borsa olvasóival, tanulóival!

Ha szavazatodon kívül mást is mondanál, használd a bejegyzés alatti "Megjegyzés küldése" mezőt vagy írj nekem a lifessence4u@gmail.com címre.

Köszönöm szépen Mindenkinek a szavazatokat, ötleteket! :)
Ági

2012. november 3., szombat

Összefoglaló az őszi táborról


Összefoglaló az őszi táborról

Minden évszak sajátos varázzsal rendelkezik és minden városnak egyedi hangulata van. E kettőt ötvözve: Berlin őszi hangulata lenyűgözően színes volt!!

A megszokottnál is szerencsésebben indult a tábor, hiszen hosszú utunk után az óraátállításnak hála egy órával többet pihenhettünk az elkövetkezendő kalandokra .

A másnap reggeli bevezető nyelvóra mindig kicsit visszafogottabbra sikerül, mivel még nem ismeri egymást a társaság. Azonban ez alkalommal úgy zajlott az egész, mint egy összeszokott focicsapat napi edzése :) Az angolos csoportban 6 fő, míg a németesben 4 fő ügyesedett, okosodott naponta.

Első utunk a belvárosba vezetett. A Főpályaudvartól indulva a Spree folyót átszelve végigmentünk a leghíresebb nevezetességek mentén, mint a német parlament, a Városkapu, az Unten den Linden utcája, a Múzeumsziget, a Dóm, a TV-torony és az Alexanderplatz. De szavak helyett beszéljenek inkább a legfrissebb fényképek, amelyekért ismét köszönet a Táborozóknak!



A következő napon a városi móka után a csendesebb természet felé vettük az irányt. Az őszi színekben pompázó Charlottenburgi Kastély kertje minden várakozásunkat felülmúlta nyugodtságával és gyönyörűségével. Nézzétek!


Ha a hőmérséklet magasabb lett volna az átlag 8-12 foknál, akkor talán alkalmunk sem nyílt volna egy kis esti forralt puncsozásra a Potsdamer Platz kupolájának színes fény kavalkádja alatt.


Az esti kimaradásunkat követő reggelen mindenki kicsit álmosabb volt, így a különböző stílusú városrészek bejárása során ezúttal a gasztronómiai élményeket is megcéloztuk, és megkóstoltuk Berlinben a legfinomabb (méltán híres német) Currywurstot, melyért legalább 45 percet álltunk sorba, de kétségtelenül megérte! 


Az utolsó napunkat a potsdami Sanssouci Kastélyparkban töltöttük el. A tömegközlekedés igazi élményt nyújtott számunkra, mert percre pontosan, kényelmesen utazva érkeztünk meg hévvel kb. 50 perc alatt a szomszédos Potsdam városába.   

A közös esténk is igazán családiasra sikeredett: szülő-gyermek cserével csapatokat alkotva kvízjátékot játszottunk az elmúlt napok élményeiből. Berlinben nem ünneplik a nov.1-jét, így még utolsó nap is be tudtunk szerezni apró meglepetéseket a szuvenír- és élelmiszerboltokban.

Az utolsó reggeli nyelvtanítás során a szülők igazán büszkén figyelték csemetéiket. Nem csak a diákok érezhető, hallható fejlődése miatt, hanem azért is, mert ők maguk is sok mindent tanultak vagy elevenítettek fel az elmúlt napokban. Sőt, volt, aki megfogadta, újra belekezd a nyelvtanulásba!

Mindenkinek kitartást és további nagyszerű élményeket, sikereket kívánunk mind a nyelvi, mind a kulturális újdonságok felfedezéséhez szerte Európában! :)

És ne feledjétek: már csak 28 nap és jönnek a tavaszi londoni & berlini táborok részletei!