Tanulási típus teszt

2012. november 5., hétfő

Karácsonyi vásár

<<<<< Karácsonyi vásár- szavazz ma!

Az ajándék nem csak a megajándékozottnak, hanem Neked is örök emlék marad! ;-)

Mivel közeleg a minden évben várva várt Karácsony, úgy gondoltam, Titeket is érdekelhet egy rövidebb (egy-/ kétnapos), ám annál tanulságosabb utazás egy-egy külföldi karácsonyi vásárba: Bécsbe vagy Berlinbe.
A Vörösmarty téri Karácsonyi Vásár idén is megrendezésre kerül (nov.16-dec-31.), ahol ötletes meglepetéseket vásárolhatunk szeretteinknek, azonban mindez szintén összeköthető a nyelvgyakorlással valódi nyelvi környezetben!
Érdeklődj, alkudozz és vásárolj német vagy angol nyelven! Ráadásul a nézelődésből, vásárlásból ezúttal másképp profitálhatsz: nem csak szép meglepetéseket szerezhetsz, hanem tudást & tapasztalatot, sőt új barátokat is a többi kalandvágyó közül.


A szomszédos Ausztria fővárosában több helyszínen is tartanak karácsonyi vásárokat. A legnépszerűbb azonban a Wiener Christkindlmarkt. Idén nov.23-dec.23. között kerül megrendezésre és minden nap 10-21h között várják a látogatókat. A Városháza előtti téren díszkivilágításban pompáznak a fák, a sült gesztenye és a forralt bor illata pedig az egész környéket betölti. Az ünnepi hangulatot fokozván adventi zenék is felcsendülnek, illetve megjelenik a Jézuska és adventi jászol motívuma is. A Christkindlmarkton minden beszerezhető, amit csak karácsonyi ajándéknak szánhat az ember: (kézzel készített) édességek, díszek, játékok, ruhák, parfümök, akár bőr és sportfelszerelések is. Ha pedig a hosszas nézelődésben átfáznánk, forralt borral, punccsal vagy forró kávéval, csokival melegíthetjük fel magunkat. 

Habár Berlin messzebb található, mégis megéri ellátogatni az ottani karácsonyi vásárra, ahol körülbelül átlagosan négymillió német és külföldi fordul meg az ünnepi időszakban. Ugyanúgy, mint Bécsben, a várost járva több ponton is találhatunk karácsonyi vásárokat, közülük a leghíresebb: a Lucia Weihnachtsmarkt, mely idén nov.26-dec.23. naponta 13-22h között kerül megrendezésre. Nap mint nap különféle kulturális programokkal várják a látogatókat, az eddigi években a Mikulás napi látogatásával, a tűzi játékkal és különböző színdarabok részleteivel örvendeztették meg a közönséget. Tehát a festői környezetben található vásár nem csak nézelődésre, hanem találkozókra és szórakozásra is alkalmas kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A késztermékektől (pl. különleges gyertyák, szappanok, fafigurák, hegyikristály-ékszerek, tükrök, kerámiák stb.) a kézműves műhelyekig lehetőségünk nyílik ajándékot beszerezni és készíteni. 

Szavazzatok nov.20-ig a bal felső sarokban és kellő számú érdeklődő esetében december első és/vagy második hétvégéjére megszervezem a kirándulást! Amennyiben megszavazzátok, hogy megtartsuk, nov.26-tól meghirdetem a részleteket a blogon.


Kérlek, segítsetek kialakítani a Számotokra legjobb feltételeket az utazáshoz, tanuláshoz, gyakorláshoz és szavazzatok, ha szívesen elmennétek idén vagy jövőre egy szervezett téli kalandra a Sava-borsa olvasóival, tanulóival!

Ha szavazatodon kívül mást is mondanál, használd a bejegyzés alatti "Megjegyzés küldése" mezőt vagy írj nekem a lifessence4u@gmail.com címre.

Köszönöm szépen Mindenkinek a szavazatokat, ötleteket! :)
Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése