Tanulási típus teszt

2012. november 3., szombat

Összefoglaló az őszi táborról


Összefoglaló az őszi táborról

Minden évszak sajátos varázzsal rendelkezik és minden városnak egyedi hangulata van. E kettőt ötvözve: Berlin őszi hangulata lenyűgözően színes volt!!

A megszokottnál is szerencsésebben indult a tábor, hiszen hosszú utunk után az óraátállításnak hála egy órával többet pihenhettünk az elkövetkezendő kalandokra .

A másnap reggeli bevezető nyelvóra mindig kicsit visszafogottabbra sikerül, mivel még nem ismeri egymást a társaság. Azonban ez alkalommal úgy zajlott az egész, mint egy összeszokott focicsapat napi edzése :) Az angolos csoportban 6 fő, míg a németesben 4 fő ügyesedett, okosodott naponta.

Első utunk a belvárosba vezetett. A Főpályaudvartól indulva a Spree folyót átszelve végigmentünk a leghíresebb nevezetességek mentén, mint a német parlament, a Városkapu, az Unten den Linden utcája, a Múzeumsziget, a Dóm, a TV-torony és az Alexanderplatz. De szavak helyett beszéljenek inkább a legfrissebb fényképek, amelyekért ismét köszönet a Táborozóknak!



A következő napon a városi móka után a csendesebb természet felé vettük az irányt. Az őszi színekben pompázó Charlottenburgi Kastély kertje minden várakozásunkat felülmúlta nyugodtságával és gyönyörűségével. Nézzétek!


Ha a hőmérséklet magasabb lett volna az átlag 8-12 foknál, akkor talán alkalmunk sem nyílt volna egy kis esti forralt puncsozásra a Potsdamer Platz kupolájának színes fény kavalkádja alatt.


Az esti kimaradásunkat követő reggelen mindenki kicsit álmosabb volt, így a különböző stílusú városrészek bejárása során ezúttal a gasztronómiai élményeket is megcéloztuk, és megkóstoltuk Berlinben a legfinomabb (méltán híres német) Currywurstot, melyért legalább 45 percet álltunk sorba, de kétségtelenül megérte! 


Az utolsó napunkat a potsdami Sanssouci Kastélyparkban töltöttük el. A tömegközlekedés igazi élményt nyújtott számunkra, mert percre pontosan, kényelmesen utazva érkeztünk meg hévvel kb. 50 perc alatt a szomszédos Potsdam városába.   

A közös esténk is igazán családiasra sikeredett: szülő-gyermek cserével csapatokat alkotva kvízjátékot játszottunk az elmúlt napok élményeiből. Berlinben nem ünneplik a nov.1-jét, így még utolsó nap is be tudtunk szerezni apró meglepetéseket a szuvenír- és élelmiszerboltokban.

Az utolsó reggeli nyelvtanítás során a szülők igazán büszkén figyelték csemetéiket. Nem csak a diákok érezhető, hallható fejlődése miatt, hanem azért is, mert ők maguk is sok mindent tanultak vagy elevenítettek fel az elmúlt napokban. Sőt, volt, aki megfogadta, újra belekezd a nyelvtanulásba!

Mindenkinek kitartást és további nagyszerű élményeket, sikereket kívánunk mind a nyelvi, mind a kulturális újdonságok felfedezéséhez szerte Európában! :)

És ne feledjétek: már csak 28 nap és jönnek a tavaszi londoni & berlini táborok részletei!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése