Tanulási típus teszt

2014. június 17., kedd

A személyre szabott horoszkóp szerepe a nyelvtanulásban

ezust-hid.hu

Sokan keresnek egy "titkos csodamódszert", melynek segítségével gyorsan megtanulhatnak különböző nyelveken, vagy ami által könnyebben megy majd a tanulás. A megoldás talán kézenfekvőbb, mint gondolnánk: ÖNISMERET kell hozzá, melynek egyik lehetséges formája az asztrológia. Az asztrológiáról/ horoszkópról rengeteg tévhit terjeng. Az első számú az, hogy "semmire sem jó, kamu, jóslás az egész!" Erre általában az a válaszom, hogy gyere, akkor próbáljuk ki! ;-)

A heti, havi, éves előrejelzések a médiában igencsak általánosak. Ezzel nincs is baj, ha a helyén kezeljük őket, és nem várjuk, hogy például Mérleg létünkre az összes Mérleghez leírt történés bekövetkezzék. Az igazi és csak ránk jellemző tartalom a születési horoszkópunkból olvasható ki. Ehhez szükség van a születési dátumon kívül a pontos születési időre (óra, perc) és a születési helyre. A bolygók abban a percben történő állása mutatja meg nekünk, milyen jellemzőket, potenciálokat hordozunk magunkban. (Pont emiatt javasolnám, hogy minden Újszülött kaphasson egy klassz kis leírást, hogy Szülei és később önmaga is tisztába kerülhessen összes lehetőségével.)


egeszsegtukor.hu

Tizenéves koromban az első személyre szóló horoszkópotól és egyéves előrejelzéstől egyben, melyet Nagybátyámtól kaptam, konkrétan leesett az állam... Ott és akkor beleszerettem a csillagok tudományába. Autodidakta módon kezdtem el tanulmányozni az asztrológiát, majd évekkel később beiratkoztam egy asztrológiai-pszichológiai iskolába (Huber-módszer), mely teli találat volt számomra. Lassanként elkedztem kérdezgetni a körülöttem élő embereket, kollégákat, tanítványokat, érdekli-e őket a horoszkópjuk. Akik kezdetben kételkedtek, a személyes horoszkópjuk megismerése után kivétel nélkül beismerték, hogy "ebben bizony van valami", sőt legtöbbjük visszajött aktuális kérdéseivel, szeretteinek adataival, hogy akkor nézzük meg ezeket is! 

Ezen sikereken felbuzdulva döntöttem úgy, hogy az erre nyitott tanulóimnak szívesen megnézem a horoszkópját és megpróbálok temperamentumuknak megfelelő órákat, anyagokat és magyarázatokat adni. Mint azt bemutatkozásomban le is írtam, a személyre szabottságra  nagy hangsúlyt fektetek, mert az egyén ettől érezheti igazán magáénak az idegen nyelvet vagy éppen a matmatikát. Az asztrológia által gyorsabban megismerhetem a személyiségeket, nem csak temperamentumukat, hanem motivációjukat is. A motiváció pedig nagyon fontos kérdés a tanulásban. Sorra kaptam/ kapom tanítványaimtól a pozitív visszajelzéseket az asztrológiával kapcsolatban: jobban megismerjük egymást a tanár-diák kapcsolatban, komfortosabban érzik magukat tanuláskor, hiszen tudatosan odafigyelünk személyes erősségeikre & gyengeségeikre, így a teljesítményük egyértelműen -a várnál nagyobb mértékben- javul. Például egy olyan tanulómról, aki kezdetben nem mert megszólalni (habár tökéletesen tudta a középfokú nyelvtant), kiderült, hogy perfekcionizmusa húzódik félelmei hátterében. Átbeszéltük, hogyan tudja ezt Ő személyesen áthidalni; azóta szárnyra kapott és az egyik külföldi táborban több külföldi barátot is szerzett újkeletű nyitottságával és nyelvtudásával!

harmonet.hu

Hogyan segíthet az asztrológia a tanulásban?

Akiket eddig még nem győzött meg az asztrológia, azok az alább leírtakat a egyfajta játéknak is tekinthetik, de egy próbát mindenképpen megér, hogy az ember a saját karaktere szerint kezdjen el tanulni. Hiszen ha bejön, akkor csak nyerhetünk vele :)
A születési képlet 10 bolygójának elhelyezkedése alapján egy ember személyiségében négy alapkarakter különböztethető meg négy elemnek megfelelően, melyek a Tűz, a Víz, a Levegő és a Föld. Alapjellemzőik röviden: a túlnyomóan Levegő elemmel (Ikrek, Mérleg, Vízöntő) rendelkezők könnyedén továbblépnek, folyamatosan áramlanak, mint a levegő; könnyed kapcsolatok, gondolkodás és filozofálás jellemzi őket. Akiknél a Víz elem (Rák, Skorpió, Halak) van többségben, azoknál az érzelmek megélése és kifejezése a kulcs. Mederbe kell terelni a személyiséget, különben szétfolyik/ elpárolog. A Tűz energia birtoklóit (Kos, Oroszlán, Nyilas) fokozott aktivitás, életöröm, lendület és harciasság jellemzik. A nagyobb részt Föld elemű (Bika, Szűz, Bak) személyeket a gyakorlatiasság jellemzi, jó adottságaik vannak a megszerzett anyagiak megtartására, a stabil alapok kialakítására, azonban stabilitásuk miatt nem könnyen mozgathatóak. Ezen alapkarakter ismeretében teljesen nyilvánvaló, hogy egy erős Víz elemű, álmodozóbb típusú nyelvtanulónak nem lesz megfelelő egy csupa Tűz elemű tanár, aki végig dinamikus és célorientált.

http://www.ezoterikus.hu/

A születési képletből azonban nem csak az látszik, hogy milyen az alap-karaktere valakinek, vagy hogy mondjuk Nyilas (Napjegyű), hanem leolvasható az is, hogy milyen ösztönös válaszreakciókat ad idegen és megszokott helyzetekben, milyen memorizáló valamint felfogó képességgel rendelkezik. Ez utóbbit például a Merkúr bolygó állása mutatja a horoszkópban. Nézzük röviden a 12-féle (Kostól a Halakig) Merkúr rövid jellemzését:
Merkúr a Kosban: határozott, gyors, lényeglátó gondolkodás. Rövid ideig tud a részletekre koncentrálni. Érvelés, vita jellemzi. Rögtönzés, kapkodás előfordulhat.
Merkúr a Bikában: kiegyensúlyozott gondolkodású, megfontoltság jellemzi. Józan, előrelátó. Figyelnie kell a rugalmasságra és a megrögzöttség elkerülésére.
Merkúr az Ikrekben: állandó eszmecsere, gondolatközlés, esetleg vita jellemzi. Alkalmazkodó, gyors, vág az esze, gyakran variál. Türelmetlen és ravasz lehet.
Merkúr a Rákban: logikusan gondolkodik, kitűnő memóriája és képzelőereje van. Nosztalgikus. Új helyzetekben bizonytalan, nyugtalan lehet.
Merkúr az Oroszlánban: kitűnő tervező és szervező. Racionális, praktikus, intelligens. Drámai vagy zsarnok stílust vehet fel.
Merkúr a Szűzben: józan, kritikus és gyakorlatias. Túlzottan elmerülhet a részletekben.
Merkúr a Mérlegben: együttérző, megértő, megfontoltan reagál. Olykor határozatlan és halogató lehet.
Merkúr a Skorpióban: határozott, szeret kutatni, intellektuális. Befelé forduló, hajlamos lehet a mániákusságra.
Merkúr a Nyilasban: széles látókör, gyors átlátás jellemzi. Bölcs és jó a nyelvérzéke. Nyughatatlanság és önbizalomhiány jellemezheti.
Merkúr a Bakban: racionális, gyakorlatias, komótos, általában jó matematikai érzékkel rendelkezik. Gyakran pesszimista, komor vagy szótlan lehet.
Merkúr a Vízöntőben: eredeti, vonzza a különlegesség, dinamikus beszédű. Makacs és különc is lehet.
Merkúr a Halakban: intuitív, bátran hagyatkozhat megérzéseire, nagyon együttérző. Csapongó, feledékeny, bátortalan lehet.

Melyik jellemzésnél ismertél magadra? :)
Ha szeretnéd leellenőrizni tippedet, akkor írd be a komment mezőbe az adataidat, esetleges egyéb kérdéseidet és szívesen segítek válaszaimmal!
Ági

Bővebb információk asztrológiáról és az asztrológiai alapokon nyugvó Symbolon kártyáról hamarosan a blogon ;)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése