Tanulási típus teszt

2014. december 17., szerda

Nut & Poppy Seed Rolls


'Mohnbeugel' -in English Poppy Seed Roll- and 'Nussbeugel' -in English Nut Roll- are both light leavened dough with sweet filling. Poppy seeds filling contains honey and raisins, nut filling is usually flavoured by a pinch of cinnamon.

Let's see how you can bake delicious nut rolls.

Ingredients (24 pieces):

Dough:

450 g flour
1 package dried yeast
210 ml milk
75 g butter
4 tablespoon sugar

Filling:

160 ml milk
30 g butter
90 g sugar
1 package vanilla sugar
1 teaspoon cinnamon
1/2 lemon
250 g ground nuts
70 g biscuit crumbs

coffee cream and egg yolk to brush


Directions:

1. Mix flour, dried yeast and vanilla sugar. Heat butter and take it aside. Add sugar and milk. Mix it. Pour into the dry ingredients. Knead properly: let dough rise while filling is being prepared.

2. Peal half of the lemon. Cut into small pieces. Bring milk, butter, sugar, vanilla, lemon and cinnamon to a boil. After removing from the heat, add ground nuts and biscuit crumbs. Put it on low heat again and stir until milk is absorbed. Spread on a tablet. Let it cool down then cut into 24 pieces.

3. Divide dough into two portions and make two logs. Cut each log into 12 pieces. Roll out each piece into oval  0,5 cm thick. Spread filling on dough. Make 24 rolls. Press both ends against the middle. 

4. Place rolls on lightly greased baking sheet. Brush them with egg yolk mixed with coffee cream. Wait 20 minutes.

5. Then put the rolls into the preheated oven (200 °C). Take them out after 15 minutes. 

Enjoy the fine rolls with coffee or tea :-)


Fordítás:

A mákos pozsonyi kifli (németül "Mohnbeugel"; angolul "Poppy Seed Roll") és a diós pozsonyi kifli (németül "Nussbeugel"; angolul "Nut Roll") kelt tésztából készült édes töltelékű sütemények. A mákos tölteléket mézzel és mazsolával, a diósat pedig egy csipetnyi fahéjjal szokták készíteni.

Nézzünk egy tuti receptet a diós variációra!

Hozzávalók 24 darabhoz:

Tészta:
450 g liszt
1 csomag szárított élesztő
210 ml tej
75 g vaj
4 evőkanál cukor 

Töltelék:
160 ml tej
30 g vaj
90 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál fahéj
1/2 citrom
250 g őrölt dió
70 g kekszmorzsa

kávétejszín és egy tojás sárgája a kenéshez

Elkészítés:
1. Keverjük össze a lisztet, a szárított élesztőt és a vaníliás cukrot. Olvasszuk fel a vajat és tegyük félre. Adjuk hozzá a tejet és a cukrot. Keverjük össze és öntsük az egészet a lisztes keverékhez. Hagyjuk dagadni, s közben készítsük el a tölteléket.
2. Pucoljuk meg a fél citromot és vágjuk apró darabokra. Forraljuk ezt fel a tejjel, vajjal, cukorral, vaníliás cukorral és fahéjjal. Miután levettük a tűzről, adjuk hozzá az őrölt diót és a kekszmorzsát. Tegyük vissza a tűzre és lassú lángon főzzük addig, amíg sűrű massza lesz. Utána terítsük szét egy tálcán és úgy hűtsük. Amikor kihűlt, osszuk 24 kb. egyforma részre.
3. Osszuk a tésztát két részre és formáljunk őket hosszúkás cipóvá. Mindkét cipót vágjuk fel 12-12 részre, majd minden egyes cikkecskét nyújtsunk ki ovális alakúra, kb. 0,5 cm vastagságúra. Oszlassuk el a tölteléket a 24 tésztácskán, majd tekerjük fel a kifilket. A két végét hajtsuk befelé (akár össze is érhetnek).
4. Helyezzük egy kivajazott tepsire a kifliket. Kenjük meg őket a tojás sárgájával elkevert kávétejszínnel. És pihentessük őket 20 percig.
5. Utána 200 fokra előmelegített sütőbe tegyük őket, kb. 15 perc alatt megsülnek.

Kávéval vagy teával fogyasszátok. Jó étvágyat! :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése